Konzervování v domácnosti

Publikace poskytuje potřebné informace a návody ke konzervování, zmrazování a usklsdnění potravin, především ovoce a zeleniny z vlastní produkce nebo výhodně nakoupených.

Z obsahu:
– Význam a zásady konzervace potravin
– Složení ovoce, zeleniny, masa a jiných potravin
– Mikroorganizmy na potravinách
– Způsob konzervace potravin
– Ovoce ke konzervování
– Zelenina ke konzervování
– Obaly
– Hlavní práce při konzervování
– Zmrazování potravin
– Kompoty
– Proslazené ovoce a zelenina
– Ovocné pomazánky
– Povidly, ovocné pasty, sýry
– Ovocné a zeleninové protlaky a dětská výživa
– Nealkoholické ovocné a zeleninové nápoje
– Révová – hroznová a ovocná vína
– Vinný a ovocný ocet
– Výroba ovocných destilátů
– Sušené ovoce, zelenina, houby
-……………….
– ……….
– ….
Ing. Jaroslav Balaštík: Konzervování v domácnosti. Vydalo Ottobre 12, 2001, 234s.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *